lördag 6 februari 2016

Throne of glass - Sarah J Maas


Throne of glass
Författare: Sarah J Maas
Serie: Throne of glass #1
Sidor: 432
Förlag: : Bloomsbury Publishing
Recex: Nej

Från Bokus: "Meet Celaena Sardothien. Beautiful. Deadly. Destined for greatness. In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught. Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament - fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin's heart be melted?"

Kanske en av de mest hyllade ungdomsserierna som släppts sen jag började blogga och vem är typ sist med att läsa? JAG. Varför är en riktigt bra fråga för jag förbokade den här boken då den släpptes 2012 och var så peppad. Jaja nog om det nu är den läst och den var FANTASTISKT JÄKLA BRA!
Omg det var typ kärlek från första sidan, Celaena är en sådan kickass karaktär alltså. Hon är riktigt badass (fast på ett bra sätt) och har massa humor och ironi vilket alla mina favoritkaraktärer brukar ha.Gillar dessutom att hon trots att hon är lönnmördare kan ha en känsla för mode och vara kvinna.
Maas sätt att skriva på är otroligt bra och jag verkligen älskar dialogen mellan karaktärerna och de kompleterar varandra så himla bra.
Världens uppbyggnad är också väldigt bra förklarad och jag älskar att det finns ett glasslott och hur det är uppbyggt.
Både Dorian och Chaol är intressanta karaktärer, även om jag gillar Dorian mer i den här boken känner jag på mig att Chaol kommer växa som karaktär.
Det är en kärlekstriangel på gång i den här boken, MEN den är skriven på ett så fint sätt och tar inte över utan är precis alldeles lagom.
Boken är helt enkelt fantastisk och jag längtar verkligen tills jag börjar med Crown of midnight.

Betyg: 5/5


2 kommentarer: