söndag 20 september 2015

Bokshopping Skottland

Jag och min sambo var till Skottland i 17 dagar i mitten av augusti och självklart blev det lite bokköp!
Skottland är mitt absoluta favoritställe här i världen och drömmen är att få bo där, men än så länge får det räcka med att åka dit en gång per år.
Det är otroligt vackert där och naturen är så spektakulär. Det är som att vara i en sagovärld och detta år var vi på flera olika ställen som såg ut som taget från The shire.
Tidigare år har vi dessutom varit på platser där de har spelat in Harry Potter filmerna, säg bara till om ni vill se bilder!

Här är i alla fall böckerna jag köpte i år:


Simon vs The Homo Sapiens agenda: Denna har jag bara hört gott om och jag håller på läser den just nu, gillar den mycket än så länge.Heroes volume 1: Såg Heroes då det gick på tv och när jag såg det fanns som seriealbum vart jag väldigt sugen. Hittade detta i en second hand butik för 3 pund, inbunden!Half wild: Half bad var en av mina favoritböcker förra året och tycker de har sjukt snygga omslag ( speciellt om man jämför med svenska) så var såklart tvungen köpa fortsättningen!


 Fairies: Hittade en jättesöt liten butik i en by vi var till med massa fint, där köpte vi bl.a.denna fantastiskt vackra bok och feer. Det är skrivet med gammal text i den och jättefina bilder, älskar den!


The Tale of Tam Linn: I samma affär hittade vi denna med jättefina bilder. Ska vara en skotsk folksaga fast här i väldigt förkortad version, gillar den skarpt.


Horrible Histories Scotland: I den här boken skriver de lite rolig och annorlunda fakta på ett skämtsamt sätt om Skottland. Har flera böcker ur den här serien och tycker de är roliga och lättsamma.

 Stunning Castles of Scotland: Den här boken har otroligt vackra bilder från skotska slott och nu har jag ännu mer slott att besöka. Jag tycker det är intressant att läsa lite historia bakom dem också vilket finns i denna bok.

Harry Potter - The creature Vault: Detta är nog det köp jag är nöjdast med, hittade den på nedsatt pris för 200kr. Gillar du Harry Potter kommer du älska denna, fina bilder och intressant information. Älskar at bara bläddra i den och fly in i Harry Potters värld.

Vart inte så mycket skönlitteratur köpt då ändå det mesta finns att köpa eller beställa hemma i Sverige utan satsade mest på andra fina och vackra böcker jag kanske inte hade kommit över annars. Är väldigt nöjd med min shopping och dessutom hittade jag massa pyjamasar och kläder i Harry Potter anda så är mycket nöjd!

1 kommentar:

  1. Åh, vad mycket fina böcker. Hoppas du gillar dem. Och jag vill gärna se bilder från HP inspelningarna. :)

    SvaraRadera