tisdag 15 september 2015

Top ten Tuesday

 NU har jag också tänkt vara med i Top ten Tuesday då jag ofta tycker intressanta ämnen tas upp.
Det är http://www.brokeandbookish.com/ som har startat detta.
Denna vecka är det Freebie så man får välja fritt.
För mig blir det de tio bästa böckerna jag har läst i år!

1.Outlander av Diana Gabaldon är lätt den bästa boken i år för min del. Jag älskar skottland och vi är dit varje år så denna bok tog mitt hjärta till sig direkt. Huvudpersonen faller mig i smaken och för all del den heta manliga huvudpersonen Jamie.


2. The Wishing Spell - Chris Colfer. Fastnade för denna boken direkt och älskade världen, karaktärerna och humorn.

3.The Enchantress return - Chris Colfer. Uppföljaren är inte sämre alls och en ny favoritkaraktär för mig kommer in. Uppbyggnaden och fantasin här är helt fantastisk! Och böckerna är otroligt snygga.4. Red Rising - Pierce Brown. Det tog mig ett tag att komma in i den här boken, men wow då jag väl var inne kunde jag inte lägga ifrån mig den. Otroligt spännande med mycket twister och många karaktärer som föll i mitt tycke. Har dock hört att uppföljaren inte ska vara i samma klass, men ska ändå sätta tänderna i den snart.
5. The girl on the train - Paula Hawkins. EN deckare som ska vara i samma anda som Gone girl. Det var twister och hände otroligt mycket. Huvudpersonen gjorde en både arg och samtidigt tyckte man synd om henne. Spännande och intressant från första sidan.
6. The Isle of the Lost - Melissa De La Cruz. Detta var verkligen en bok i min anda. Jag älskar dinsey och de onda brukar vara mina favoriter. Här får man följa de ondas barn och jag tycker den är lättläst, intressant och med många karaktärer man skulle vilja se mer av. Hoppas verklige det kommer en uppföljare.
7. Saga volume 1 - Brian K. Vaughan. Ett seriealbum som blivit väldigt hypad vilket gjorde att jag var lite skeptisk med att läsa det. När jag väl gjorde det ångrade jag mig inte en sekund. Spännande story och karaktärer samt mycket snyggt ritat. Uppföljarna ska beställas och läsas framöver.
8. Fantastic beasts and where to find them - JK. Rowling. Vad jag mest gillade med denna boken var Harry och Rons anteckningar som fanns på vissa sidor. Även intressant att läsa om alla djur som finns i Harry Potters värld. Längtar tills filmerna kommer.
9. Stalker - Lars Kepler. Detta var en deckare precis i min smak. Hade väldigt svårt lägga ifrån mig den och tyckte den var otroligt obehaglig med en mördare som filmar kvinnor och sedan mördar dem. Kommer ihåg jag drog ner rullgardinerna hela tiden på kvällen då jag läst denna.
10. The Heir - Kiera Cass. Jag har aldrig haft så svårt för en huvudkaraktär tror jag. Men storyn i sig och världen älskar jag, samt många av de andra karaktärerna. Dessa böcker är otroligt lättlästa och man slukar sidorna. Jag hoppas att Eadlyn ska växa mer som karaktär och mogna.


5 kommentarer:

 1. The Girl on the Train är jag väldigt sugen på att läsa, har bara hört bra saker om den. Och jag gillade också The Isle of the Lost. Har du sett filmen än? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej har ju inte sett filmen, har du sett den? Vet du om det kommer släppas nå mer böcker?:)

   Radera
  2. Jag har sett filmen. Tyckte faktiskt att den var jättebra, även om det var väldigt mycket Disney över det hela. Har inte hört om det kommer nån mer bok, men jag antar att det ska komma en till film (eller något). Rekommenderar helt klart filmen om man gillade boken iaf. :)

   Radera
 2. Jag har bara läst två av dessa men blev nyfiken på de andra! Kul att du är tillbaka förresten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känns bra vara tillbaka faktiskt:) Kul att du med är det!

   Radera