fredag 4 november 2016

Högt spel

Högt spel
Författare: Leigh Bardugo
Serie: Six of Crows #1
Sidor: 423
Förlag: Lilla piratförlaget/Gilla böcker
Recex: JA. Tack Lilla piratförlaget för recensionsexemplaret!

Från Bokus: "Ketterdam är en myllrande hamnstad där allt är till salu för rätt pris och ingen vet det bättre än det kriminella geniet Kaz Brekker. Han erbjuds möjligheten att genomföra en livsfarlig kupp som kan göra honom rikare än han någonsin kunnat drömma om. Men han klarar det inte ensam

En hämndlysten straffånge. En spelgalen prickskytt. En rymling född med silversked i munnen. En spion känd som Vålnaden. En hjärtskärare som använder sin magi för att överleva i slummen. En tjuv med osannolika utbrytartalanger. Kaz gäng är kanske de enda som kan rädda världen från undergång om de inte tar livet av varandra först."


Jag vart otroligt glad då jag fick den här boken i brevlådan, Grisha-serien som utspelar sig i samma värld är en av mina absoluta favoritserier.
Högt spel gjorde mig inte besviken, jag fångades direkt av karaktärerna och världen är ju helt otrolig. Bardugo bygger upp spänningen och historien på ett otroligt bra sätt och jag hade väldigt svårt lägga ifrån mig boken.
Man får följa flera karaktärer och i den här boken gillar jag det verkligen. Det behövs för att man ska komma närmare alla karaktärer och förstå hur och varför de gör som de gör.
Min favoritkaraktär är nog Kaz, man känner för honom även om han är svår att komma nära inpå så får man under bokens gång förstå varför och han fångar verkligen mi uppmärksamhet.
Boken är spännande från början till slut och är nog topp tre på de böcker jag läst i år.
Jag älskar världen och hur den är uppbyggd samt Bardugos skrivsätt. Hon är och kommer fortsatta vara en av mina absoluta favoritförfattare!
Jag är så glad att förlaget dessutom valde att behålla orginalomslaget på den här serien, för de är så sjukt snygga!

Betyg 5/5


2 kommentarer:

  1. Jag förstår inte varför jag aldrig tar tag och läser Six of Crows, jag vill så gärna men det blir aldrig av :P

    SvaraRadera
  2. Åh, den här serien är ju så fantastisk! :)

    SvaraRadera