måndag 19 oktober 2015

Anna och den franska kyssen - Stephanie Perkins


Anna och den franska kyssen
Författare: Stephanie Perkins
Serie: -
Sidor: 297
Förlag: Modernista
Recex: Ja. Tack Modernista för recensionsexemplaret!

Från Bokus:  "Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat återgälda hennes känslor.
Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka i väg henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att hon inte kan ett ord franska lär Anna känna en del coola nya personer, inklusive den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän.
Tyvärr är han upptagen - och det kanske hon också är... Eller?
Annas år i Paris, staden som brukar kallas »världens mest romantiska«, visar sig bli omtumlande, hjärtslitande och alldeles fantastiskt. Ett år som förändrar henne för alltid
"

Vill börja med att säga att jag ÄLSKADE Anna och den franska kyssen. EN helt fantastisk bok som ligger högt upp på bästa böcker i år. Modernista levererar som vanligt och vet precis vilka böcker som är sådär fantastiska, fascinerande och riktigta bladvändare.
Alla känslor och hur det var att vara ung med första kärleken kommer tillbaka. För att inte tala om beskrivningarna av Paris. Oj vad jag vill åka dit och ära goda bakverk, strosa runt på alla mysiga gator och njuta av atmosfären.
Anna tycker jag om som karaktär även fast hon inte är min favorit utan det är ju såklart Ètienne. Han är så fin, omtänksam och alldeles alldeles underbar.
Självklart blir det tubbel på vägen som man skulle kunna ret ut genom att prata med varandra, men händelserna känns på riktigt och man blir berörd.
Läste Anna och franska kyssen med ett leende på läpparnsa och så mycket känslor.
Efter boken var slut hade jag en av de största Bokhangovers jag någonsin haft och var ite sugen på att läsa något annat.
Det var kärlek och feelgood känsla rätt igenom.

Betyg: 5/52 kommentarer:

  1. Åh, det var ett bra tag sedan jag läste den nu men är så sugen på Perkins andra böcker. Jag väntar dock tills Modernista släpper Lola!

    SvaraRadera
  2. Den här har jag varit sugen på att läsa ett tag :)

    SvaraRadera